Fordítóiroda

Fordítóiroda

Tolmácsolás

A MAJOR FORDÍTÓIRODA szaknyelvi és általános tolmácsai - ügyfeleink igényeinek megfelelően - különböző szintű tolmácsolási feladatokat vállalnak.

Fülbesúgásos tolmácsolás, mobil tolmácsolás, követő tolmácsolás
Követő vagy konszekutív tolmácsolás

A konszekutív, másnéven követő tolmácsolásra nem tolmácsfülkében, hanem a beszélőkkel egy térben, jellemzően üzleti, szakmai tárgyalásokon, megbeszéléseken, kulturális és egyéb programokon van szükség. Ilyenkor a célnyelv és a forrásnyelv váltakozik, a tolmács az éppen beszélő szavait tolmácsolja.

  • fülbesúgásos tolmácsolás

    Egy-két külföldi részvevő esetén fülbesúgásos tolmácsolás igényelhető. A konferencia vagy előadás programját a tolmács az előadás zavarása nélkül közvetíti a mellette ülő(k)nek. Ez tolmácsberendezés nélkül történik, ezért szintén követő tolmácsolást jelent.
  • mobil tolmácsolás

    A követő tolmácsolás újabb fajtája a mobil tolmácsolás. A tolmács jeladó készülékkel ellátott mikrofonba beszél. Alkalmazható szabad térben és olyan esetekben, amikor a beszélő és a hallgatóság egymástól a rendes hallótávolságon kívül helyezkedik el, pl. vásárokon, üzemlátogatásokon, szabadtéri kulturális programokon, idegenvezetés alkalmával.

A követő tolmácsolás díja:
5000 Ft és 9000 Ft között óránként. Minimális díj: 2 óra díja.

Szinkrontolmácsolás
Szinkrontolmácsolás

Igényelhető konferenciákon, előadásokon, egyéb rendezvényeken. A tolmács a beszélővel csaknem egyidejűleg mondja mikrofonba az elhangzottakat.

A szinkrontolmácsolásnál a forrásnyelv és a célnyelv rögzített, nem váltakozik. A feladatvégzéshez hangszigetelt fülke és tolmácsberendezés szükséges.

Szinkrontolmácsolás díja:
10 000 Ft és 15 000 Ft között óránként. Minimális díj: 2 óra díja.

Leötésszámláló

Leütések száma: db
Ajánlatkérés
Fordítás
Mennyiség
Mennyiségi egységek a szöveg terjedelmének meghatározásához. vagy vagy
Ellenőrzőkód
Elolvastam és tudomásul vettem az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket.
©2019 All copy right forditomajor.hu [ normál nézet ]